Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Friluftsgruppa - eldst i barnehagen

Vi er ute på tur hele året!

Siste året barna går i barnehagen deltar de på «friluftsgruppa» minst to dager i uken hvor de er på tur hele dagen.

Friluftsgruppa ble startet høsten 2017 og ledes av to friluftsengasjerte ansatte som bruker sin kunnskap om friluft til å skape gode opplevelser og trigge eventyrlysten til barna. Vårt mål er å bidra til at barna etablerer gode vaner og opplevelser i naturen de tar med seg resten av livet.

Vi benytter oss av barnehagens eget turområde «Søpleskogen», samt Brakar sitt busstilbud som frakter oss rundt omkring til skog og mark. Ski og skøyter er også med å prege hverdagen på friluftsgruppa om vinteren. I desember har vi som tradisjon å besøke julemarkedet i Oslo, og i juni arrangerer vi overnatting ute i barnehagen.

Når vi drar ut på eventyr pakker vi sekkene med spikkekniver, hengekøyer, lavvo, mat, primus og ved. Vi bruker naturen aktivt som arena for utforskning, opplevelser, mestring og lekende læring. Vi lager SmartMat på bål og primus, og inkluderer barna i alle prosesser.

Velkommen til friluftsgruppa!