Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

FUS - SmartMat

For matglede og gode matvaner.

FUS SmartMat er et mat- og måltidsprosjekt som først og fremst skal fremme matglede hos barna. Vi mener at trivelige måltider bidrar til matglede og gode matvaner for barna i FUS barnehagene. Næringsrik og riktig mat som inneholder nok av de gode «byggeklossene» er en forutsetning for å sikre optimal utvikling av hjernen og resten av kroppen. Det bidrar til at barna får overskudd til aktivitet og konsentrasjon. 

”SmartMat er viktig for å tilføre kroppen de beste byggeklossene som gir grunnlag for vekst, utvikling, lek og læring.”

Vi i Jar FUS serverer varmmat fra barnehagematen.no 2 dager i uken. De tilbyr sunn og variert mat som gir energi hele dagen. Vi serverer også suppe eller grøt en dag i uken. 
2 dager i uken serverer vi smøremat. Her tilbyr vi et variert utvalg av pålegg og grønnsaker, grovt brød og knekkebrød og melk. Det er mye læring i et smøremåltid og vi har fokus på matglede, trivsel, læring og mestringsfølelse under alle måltidene i Jar FUS.