FUS har, gjennom et par år, utviklet et konsept unikt for alle FUS barnehagene. Dette innebærer at alle ansatte i alle FUS barnehagene skal ha fokus på mat som utvikler god fysisk og psykisk helse. Det skal altså serveres mat som gir barn energi nok til å kunne være i fysisk bevegelse, men også gi barn gode og sunne vaner som også gir de en god psykisk utvikling. Et godt måltid inneholder også god tid til å smake på nye smaker, øve oss på gode samtaler og felles hygge rundt bordet.
Den maten vi velger å servere i vår FUS barnehage skal inneha god og sunn næring til barna. Vi serverer ett smartmåltid per dag og det betyr da at:
Vi har balanse mellom varme og kalde retter for å skape variasjon.
Vi serverer grønnsaker til måltidene.Vi serverer også frukt og grønnsaker til ettermiddagsmåltidet vårt.
Vi bruker ren fisk eller fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold, balanserer inntaket
av ulike typer fett og bruker rent kjøtt eller kjøttvarer med høyest mulig kjøttinnhold.
Vi bruker korn fra Holli Mølle for vi brødet vårt selv og så bruker vi honning, frukt eller rårørsukker som søtning i mat.
Vi bruker vann som tørstedrikk imellom måltidene.