Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Mjær FUS barnehage

Vi har ledige barnehageplasser!

Kom gjerne innom og besøk oss! Møt oss og se hvor fint vi har det.
Noe du lurer på?
Bare å spørre :) AVTAL MØTE
Kontakt:
Stine K. Kathrud
Daglig leder

Tlf: 90 92 43 27
E-post: dl.mjaer@bhg.no

Mjær FUS barnehage ligger i naturskjønne omgivelser i hjerte av Ytre Enebakk. 
Her er det fokus på lek, glede og trivsel, et miljø som inspirerer til undring, kreativitet og forskertrang. 

Og akkurat nå er vi godt igang med nytt barnehageår. Imens nye ett-åringer har sine første nysgjerrige dager i barnehagen er de aller eldste barna våre allerede reist av gåre for vår årlige kikk-off på Vangen. Tiden i barnehagengår fort, den er verdifull, innholdsrik og dyrbar. Vi ønsker alle et riktig godt barnehageår.

Her er noen tips til oppstarten for de minste fra daglig leder i Bisjord FUS barnehage

https://fus.no/fus-bloggen/rad-til-nye-foreldre-i-barnehagen?fbclid=IwAR3hcN3xloKPKoLT31cbXmiQYNikd4zDscAh3hffpy0mfK2plKdfpCqdBZ4

Tilvenning: 

Foreldreundersøkelsen 2020 viser at foreldrene er svært fornøyd med hvordan barna har blitt ivaretatt under tilvenningsperioden for de yngste barna våre og det er vi veldig stolte av. 

Hos oss er vi opptatt av at barna skal få etablere en trygg relasjon til en ansatt i barnehagen, før dere lar barnet være i barnehagen uten dere. Hvor lang tid hvert enkelt barn vil trenge på denne prosessen vil alltid variere, men vi regner generelt 5 dager til barn under 3 år og 3 dager til barn over tre år.

For å sørge for en god overgang til barnehagen vår vil vi: 

  • Invitere til foreldremøte for nye foreldre i god tid før oppstart.
  • Invitere dere på ukentlig besøk i mai og juni.
  • Tilrettelegge for egen oppstartssamtale med pedagogisk leder i forkant av oppstarten. Samtalen kan enten foregå i barnehagen eller hjemme hos dere, der pedagogen kan bli litt kjent med barnet deres i trygge omgivelser.
  • Sette av god tid under tilvenningen der dere hjelper barnet til å få en mest mulig trygg relasjon til personalet, som gradvis tar over lek og stell med barnet.
  • Gi alle en tilknyttingsperson de første dagene som følger opp dere og barnet litt ekstra den første tiden.

Så snart barnet har fått plass, og dere har takket ja til plassen, vil dere bli kontaktet av pedagogisk leder for å lage videre avtale om besøk, foreldremøte og oppstartssamtale.     

Om oss:

Vi har store, lyse lokaler som er godt egnet for et rikt lekemiljø. Vi har 14 ansatte som digger jobben sin og som hver dag engasjerer seg for å gi barn den beste starten på livet! Fokuset vårt ligger i år på barns psykiske helse og å gi barn et lekemiljø som skaper forskertrang, undring, kreativitet og selvfølgelig masse lek. Vi bestreber oss på å være en lærende organisasjon som gjennom veiledning og coaching utvikler hver ansatt til å bli en enda bedre profesjonsutøver, derfor jobber vi mye med refleksjoner rundt egen praksis. 

Utvendig har vi stor boltreplass med masse kupert terreng, og store og oversiktlige områder hvor barn kan utvikle god fysisk motorikk. Vi har også tursteder i skogen som ligger i umiddelbar nærhet.

I Mjær FUS verdsettes barndommen, med leken i fokus på barnas premisser! Vi jobber med prosjekter der barn direkte får medvirke til egen hverdag, samtidig som vi ivaretar det enkelte barns behov for trygghet, mestring og utfordring på egen utvikling. Vi bruker Trygghetssirkelen aktivt i relasjonarbeidet vårt og er nå godt i gang med FUS sin satsning på høy kvalitet i barnehagene sine igjennom Class. 

Foreldreundersøkelsen for 2020 viser at foreldrene i barnehagen i stor grad er fornøyd med barnehagen vår.

Rett ved barnehagen er det gode parkeringsmuligheter og kort vei til bussholdeplass for foreldre som ønsker å kjøre kollektivt til Oslo eller Ski. Det er også gangavstand til Ytre Enebakk barneskole for eldre søsken, den lokale flerbrukshallen og til Mjær kunstgressbane for de som ønsker å engasjere seg i idrettsmiljøet i bygda.

 

   

Ønsker du å vite mer om oss må du gjerne kontakte daglig leder for en prat og omvisning

Stine Kalsås Kathrud

90 92 43 27

Søk barnehageplass

Avdelinger

Kvernstua
Pedagogisk leder:
Kauneet Bedi
Tlf: 90731086
kvernstua.mjaer@bhg.no
Lindebergstua
Pedagogisk leder:
Grethe Ringvold
Tlf: 90731086
lindebergstua.mjaer@bhg.no
Møllerstua
Pedagogisk leder:
Silje Andresen
Tlf: 90731089
mollerstua.mjaer@bhg.no
Sagstua
Barnehagelærer:
Jannicke Skjørsæter
Tlf: 90731088
sagstua.mjaer@bhg.no