
Mat og barns læring og utvikling henger nøye sammen. Næringsrik og riktig mat som inneholder nok av de gode «byggeklossene», er en forutsetning for å sikre optimal utvikling av hjernen og resten av kroppen. Gjennom måltidet kan vi ivareta mange av egenledelsesfunksjonene, og det er nært knyttet til satsningen vår på egenledelse i lek og læring. Kunnskap mellom mat, kropp, bevegelse og helse er eksempler på hvordan måltider kan bidra til barnas utvikling.
Vi har vår egen faglærte kokk, matmagiker Malin, som tilbereder og serverer tre måltider daglig. Hun sørger for at barna blir kjent med et variert utvalg av råvarer. Hun serverer mat som ser fristende ut, og smaker godt. Vi serverer grønnsaker til måltidene, bruker ren fisk/fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold, rent kjøtt eller kjøttvarer med høyest mulig kjøttinnhold. Vi bruker mest mulig næringsrikt korn, balanserer inntaket av ulike typer fett. Vi bruker vann som tørstedrikk, bruker i størst mulig grad naturlige søtningsstoffer som frukt, bær og honning. Vi har god balanse mellom varmmåltider og Malins hjemmebakte brød for å skape variasjon. Vi tar selvsagt hensyn til allergier og andre tilpasninger etter behov.
Matmagiker Malin Vestli
Tlf. 95228687
Epost: malin.vestli@bhg.no