Loading...
Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

 Åpningstider

Mandag til fredag:
7:00 - 16:30

 Daglig leder

Trine Refvik
92 83 00 93

FUS SMART MAT

I Qmarkå FUS tilbyr vi fullkost noe som betyr at barna får alt av mat i barnehagen og foreldrene trenger ikke sende med noe hjemmefra. Vi har et stort fokus på hvordan mat vi serverer barna våre i barnehagen og ønsker at foreldrene er medvirkende i mattilbudet. Når barna er høyt og lavt i fysisk aktivitet gjennom store deler av dagen må kroppen ha energi. Barn er små, men skal bli store og da må de ha riktig mat slik at kroppen kan vokse basert på gode næringsstoffer. Vårt  mål er å skape matglede gjennom riktig og sunt kosthold. Hodet og kropp skal utvikle seg på best mulig måte og og alle små helter må ha overskudd til lek og læring hele dagen. 

Under ser du et utdrag fra hvordan det jobbes med å tilrettelegge for god mat og nederst på siden finner du våre retningslinjer når det kommer til Smartmat.

1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.
2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.
3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.
4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.
5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.
6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.
7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).
8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.


Glade barn spiser riktig!