Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

FUS SmartMat

rundstykker  rundstykker 2

Gjennom arbeid med kropp bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna; blir kjent med egne behov. Får kjennskap til menneskekroppen og utvikler gode vaner for hygiene og et variert kosthold. Barna skal få innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvare og veien fra mat til måltid.
                                                                         Kunnskapsdepartementet, Rammeplanen for barnehagen, 2017, s.49


SmartMat er de beste byggeklossene for utvikling av egenledelsen i lek og læring. Det er helt grunnleggende for at barn skal være i stand til å opprettholde god lek over tid at de får i seg næringsrik og nok mat. Det sikrer at hjernen og kroppen fungere optimalt. Prosjektet skal bidra til at barna får mat som inneholder byggeklosser for kropp og hjerne.

 

FUS SMARTMAT BETYR AT:

 1. Vi servere grønnsaker til måltidene
 2. Vi bruker ren fisk eller fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold
 3. Vi bruker rent kjøtt eller kjøttvarer med høyest mulig kjøttinnhold
 4. Vi bruker mest mulig næringsrikt korn
 5. Vi balansere inntaket av ulike typer fett
 6. Vi bruker vann som tørstedrikk
 7. Vi bruker størst mulig grad av naturlige søtningsstoffer
 8. Vi har god balanse mellom varmmåltider og brødmåltider for å skape variasjon

SLIK GJØR VI:

 • Vi legger til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltagelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna
 • Vi har kunnskap om og praktiserer føringer fra Helsedirektoratet-Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen.
 • Vi legger til rette for aktiviteter som gjør at barna får innsikt og kjennskap til prosessen fra frø til høstklare grønnsaker
 • Barna får delta i prosessen fra fisk til sløying, tilberedning og matlaging
 • Vi har grillhytte som kan brukes til å lage mat og sitte i både sommer og vinter.

 Grillhytte  grill

 • Vi har egen kjøkkenhage der vi gror poteter, gulerøtter, kålrot, reddik, salat, gressløk, epler, rips, blåbær og solbær etc. 
  Bildene er ifra Mars 2020 hvor vi har flyttet pallekassene inn på barnehageområdet, klippet plen og fått ny plantejord slik at de nå er klar til å så frø. Det vil komme nye bilder på siden etterhvert   kasse    blomsterbed

  barnehage    oversikt

         hage    hage 2