Vi i Hovsveien FUS barnehage er opptatt av å ha fokus på et sunt kosthold for
barna. Vi serverer barna 2 faste brødmåltider pr dag (og ved behov).
Brødmåltidene består av halvgrovt/grovt brød, husmannsknekkebrød, et variert utvalgt av pålegg
og det serveres melk, vann og/eller juice til alle måltider.
Til hvert brødmåltid skal det serveres grønnsaker som agurk, tomat eller paprika.
Hver gruppe har utarbeidet sine egne rutiner rundt servering av mat, som er tilpasset behovet på sin gruppe.
I tillegg til brødmat serverer vi fruktmåltid hver dag.
Dette består av et variert utvalgt av frukt, og innimellom grønnsaker, knekkebrød med smør, smøreost, rugkjeks e.l .
Vi serverer varm mat en gang pr uke.
Vi vektlegger å servere gode, varierte og næringsrike middager til barna.
Vi serverer kjøtt og fisk annen hver gang.
Vi vektlegger å bruke friske grønnsaker til all maten, og vi ønsker å lage mesteparten av maten
vi serverer fra bunnen av.
Huskeliste for trivelige måltider
1. Forberede oss godt til måltidene, og sørger for at alt vi trenger er på plass.
2. Ønske hvert eneste barn velkommen til bords
3. Være glødende, skapende og tilstedeværende
sammen med barna.
4. Bygge vennskap og oppmuntre til gode samtaler
5. La barna få god tid.
6. Fremme matglede gjennom å tilby fargerik og variert mat
7. Være bevisste på hvorfor vi sier og gjør som vi gjør