Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Factory Light Festival

Factory Light Festival (lysfestival) er en innovativ internasjonal kunstfestival på Østlandet som fremmer lyset som kunstform. Med fokus på visuell kunst hvor lys er det sentrale formidlingsmediet, viser FLF det fremste av lyskunst fra norske og utenlandske kunstnere.

FLF finner sted ved den gamle sementfabrikken i Slemmestad sentrum og bruker dette spesielle industrimiljøet ved Oslofjorden som helt unikt lerret og scene for lyskunsten. Som publikum får du oppleve et mangfold av uttrykk og kunstneriske teknikker, du kan gå tett på eller se på avstand og noen av verkene kan du være med påvirke uttrykkene til der og da. Festivalen er åpen for alle og trekker publikum i alle aldre, festivalstemningen er stor når flere tusen mennesker samles for å oppleve lyskunsten.

I rammeplanen står det at barnehagen skal bidra til kunnskap om og erfaring med lokale tradisjoner, samfunnsinstitusjoner og yrker slik at barna kan oppleve tilhørighet til nærmiljøet.

Vi i Morbergtoppen FUS er så heldige at vi får være med å bidra på denne festivalen. FLF foregår årlig andre helgen i september. Tema for 2019 var REFLEKSJON og i 2020 var det HAVET. De siste årene har festivalen vært besøkt av omkring 7000 publikummere – vi håper DU kommer å ser i 2021!