Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Måltider i Østre Strøm FUS barnehage

Vi serverer alle måltidene i barnehagen, og varm lunsj hver eneste dag. Østre Strøm FUS barnehage har fokus på sunn og næringsrik mat som gir små barnekropper de byggesteinene de trenger for å kunne leke, vokse og utvikle seg. Måltidet i barnehagen skal være preget av hygge der ansatte sitter sammen med barna rundt matbordet, som legger til rette for gode samtaler og refleksjon, og som gir barna muligheten til å forsyne seg selv. Vårt mattilbud er basert på 8 prinsipper:

  1. Vi serverer grønnsaker til måltidene- så ofte vi kan.
  2. Vi bruker ren fisk eller fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold
  3. Vi bruker rent kjøtt eller kjøttvarer med høyest mulig kjøttinnhold
  4. Vi bruker mest mulig næringsrikt korn
  5. Vi balanserer inntaket av ulike typer fett
  6. Vi bruker vann som tørstedrikk
  7. Vi bruker i størst mulig grad naturlige søtningsstoffer
  8. Vi har god variasjon mellom varmmåltider og brødmåltider for å skape variasjon

 

Vi har fokus på et sunt kosthold, men det betyr ikke at vi er en sukkerfri barnehage. Vi koser oss ved tilstelninger, og kan nyte en vaffel i ny og ne eller sukker på grøten. Men vi har tatt et bevisst valg i forhold til markering av bursdager. Da får barna velge mellom smoothie eller havrevafler, noe som er svært populært blant barna. Vi tenker at totalmengden av inntak av sukker er noe hjemmet kan ta et valg om, og at vi i barnehagen kan forsøke å begrense dette gjennom bevisste valg.

 

Huskeliste for trivelige måltider

Vi voksne skal:

  • Forberede oss godt til måltidet, og sørge for at alt vi trenger er på plass
  • Sørge for smågrupper/ flere bord under måltider
  • Være glødende, skapende og tilstedeværende sammen med barna
  • Oppmuntre til gode samtaler
  • La barna få god tid og ro
  • Fremme matglede gjennom å tilby fargerik og variert mat
  • Sitte sammen med barna under hele måltidet
  • Gi barna anledning til å «klare sjøl»
  • La barna rydde etter seg med støtte og hjelp