Hopp til innhold

Vassbrekke FUS kulturbarnehage

Vassbrekke FUS kulturbarnehage er Haugesunds første kulturbarnehage, med vekt på våre norske tradisjoner. Som Kulturbarnehage er det mange og viktige temaer som berører oss. Barnehagen skal formidle kulturarv og tradisjoner, ta aktivt del i samfunnet vårt, nærmiljøet og tilrettelegge for den kulturformidlingen som foregår i vår kommune. Vi skal også inspirere barna til å ta i bruk de estetiske uttrykkene som kunst og håndverk, musikk, dans og drama. Vi kommer til å ha fokus på det norske samfunnet og tradisjonene våre, og markeringer av sentrale høytider og merkedager vil stå i fokus i barnehagen. Dette er også viktig med tanke på integrering av barn fra andre kulturer slik at de utvikler trygghet og kunnskap om vår kultur.

Vassbrekke FUS kulturbarnehage ligger like bak Amanda Storsenter på Raglamyr. Vi har kort avstand til flotte turområder som Vassbrekke vannet, Ørpetveit gård, Spanne og Rossabø skogen. Vi ligger også sentralt til med bussforbindelse like ved Amanda Storsenter, og benytter oss av dette for å besøke: Haugesund sentrum, Haraldsvang og Djupadalen.

Vi har et stort og godt uteområde, med eget bålhus, sjørøverskute og god plass til lek. Inne har vi et eget mediatek, rollelek rom, og pute rom. Barnehagen vektlegger et sunt og variert kosthold, og serverer varmmat en dag i uken. Vi har varmmat med innhold av fisk annen hver uke.

Barnehage året 2019/ 20 er vårt satningsområde LEK og Natur, miljø og teknologi. Hovedmålet vår dette barnehage året er:" Sammen vil vi gi barndommen verdi - Natur, miljø og teknologi gjennom lek, trivsel og undring"

Vi jobber med FUS sin satsing: Egenledelse i lek og læring. Samt satsingen: Oss som voksne i møte med barna i barnehagen. Hos oss skal en møte varme og trygge voksne, som videre gir alle barn mulighet for utvikling og trygghet til å bli det beste av seg selv.

Søk barnehageplass

Vi har ledige barnehageplasser!

Ønsker du barnehageplass hos oss, kontakt:
Ingrid Marie Miljeteig Friestad
Daglig leder

Tlf: 99 30 83 89
E-post: dl.vassbrekke@bhg.no

Avdelinger

Veslefrikk
Pedagogisk ledere:
Aina Iren Heggen
Tlf: 99 07 75 25
veslefrikk.vassbrekke@bhg.no
Ludvig
Pedagogisk ledere:
Karen Sveen Tørresdal/ Jorunn Iren Løknes
Tlf: 99 07 75 92
ludvig.vassbrekke@bhg.no
Karius & Baktus
Pedagogisk leder:
Geir Skjelnes Kallevik
Tlf: 99 07 74 43
kariusbaktus.vassbrekke@bhg.no
Solan
Pedagogisk leder:
Annbjørg Taranger Vestvik
Tlf: 99 07 74 20
solan.vassbrekke@bhg.no