Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Smart mat

  1. SMART MAT:

FUS stiller krav til Smart Mat i alle sine barnehager.

Målet er å sikre at mat som serveres i vår FUS barnehagen legger forholdene best mulig til rette for optimal fungering, vekst og utvikling. Vi forholder oss til Helsedirektoratets sin anbefaling til bra mat i barnehagen: www.shdir.no/matibarnehagen

SMART mat betyr at:

  1. Vi serverer grønnsaker til måltidene
  2. Vi bruker ren fisk eller fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold
  3. Vi bruker mest mulig grove kornprodukter
  4. Vi balanserer inntaket av ulike typer fett
  5. Vi bruker vann som tørstedrikk
  6. Vi bruker størst mulig grad naturlige søtningsstoffer
  7. Vi har fokus på variasjon av brødservering og annen mat som varm mat og baking

SMART Mat er de beste byggeklossene for utvikling av egenledelsen i lek og læring.

Det er helt grunnleggende for at barn skal være i stand til å opprettholde god lek over tid er at de får i seg næringsrik og nok mat som sikrer at hjernen og kroppen fungerer optimalt. 

Rammeplanen sier dette om livsmestring og helse: «Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner».

Dette gjør vi ved at barna får delta aktivt i matlagingen, og vi har halvårlig varm mat meny. Måltidene skal oppleves som en fin stund gjennom barnehage dagen, der ro og gode samtaler skal være i fokus.