Loading...
Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

 Åpningstider

Mandag til fredag:
6:45 - 17:00

 Daglig leder

Siri Fyhn Lilleødegård
41 62 89 30

Matglede

"Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner" jfr Rammeplan s 13.

I Alvehetta FUS barnehage ønsker vi å gi barna matglede, og gode opplevelser forbundet med måltidet.  

Vi ønsker at de skal få mulighet til å smake mange ulike retter med ulike ingredienser, samtidig som det er sunt. Vi gir de mulighet til å delta i matlagingen og da lære om ulike grønsaker, kjøtt/fisk/fjærkre-slag, og hvordan noe kan endre smak når det blandes.

Vi baker brød hver dag, med unntak av dagen vi har varm mat. Vi har et godt utvalgt av oppskåren pålegg som gir barna en god mulighet til å øve på begreper og bordmanerer.Vi danderer det på fat så det skal se ordentlig innbydende ut. Vi skal kose oss når vi spiser. 

Barna får lov til å ikke like alt, men siden vi voksne spiser samme mat som barna, er det sjelden at de ikke vil gi det et forsøk og smake litt. Og skulle det ikke falle i smak i det hele tatt, får barnet et annet alternativ.

Hovedmålet med måltidet er at det skal være positivt, gi viktige byggeklosser til kropper i vekste, gi mulighet for deltakelse og selvstendig trening, gode samtaler, og være noe barna ser frem til.

Næringsrik og sunn mat er en felles satsning for alle FUS barnehagene, og er viktig for barns utvikling og helse.

Vi er så heldige å ha Gina hos oss, som i forbindelse med barnehagelærerutdanningen, tok fordypning i kost og ernæring:) i Tillegg til andre ansatte som har stor interesse for matlaging og hvordan man kan gjøre dette sammen med barna. 

.