Loading...
Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

 Åpningstider

Mandag til fredag:
6:45 - 16:30

 Daglig leder

Anne Berit Flakk
97 47 51 61

Matglede

I Stemvegen er vi opptatt av matglede og gode matvaner. FUS SmartMat er et prosjekt som skal fremme nemlig dette. Hos oss skal barna få i seg næringsrik og riktig mat for at å sikre optimal utvikling av hjernen og resten av kroppen. Riktig kosthold bidrar også til at barna får overskudd til aktiviteter og konsentrasjon.

Vi har egen kokk, og barna får varmrett til lunsj hver dag, og menyen varierer mellom supper, fiskeretter, kjøttretter og forskjellige typer grøt. I tillegg til varmmat til lunsj får barna servert variert kost til frokost og fruktmåltid, som havregrøt, smoothie, knekkebrød og brødmåltid, yoghurt og biola med gryn. Gjennom en uke får barna et variert og sunt mat tilbud, med fokus på gode råvarer.

Vi snakker med barna om hva som skjer i kroppen når vi spiser, hva som er sunt og usunt og hvorfor riktig næring er så viktig. Mange av barna syns det er spennende å høre om hva maten inneholder og hvorfor dette er bra for kroppen. Da får de lyst å spise mer av dette! Næringsrik og riktig mat med gode ”byggeklosser” gir godt grunnlag for overskudd i lek og aktivitet. Matlaging skal være en positiv og hyggelig stund og vi serverer mat
som er fristende og smaker godt. Vi oppmuntrer også barna til å smake på og bli kjent med et variert utvalg av råvarer og matretter.

SmartMat er FUS-banehagenes matkonsept.

1. GRØNNSAKER
Vi serverer grønnsaker så ofte vi kan – både til brødmåltider og varmmåltider.

2. FISK
Vi serverer ren fisk eller produkter med mest mulig fisk.

3. KJØTT
Vi velger rent kjøtt eller produkter med høyest mulig kjøttprosent.

4. KORN
Vi bruker næringsrike kornsorter med mest mulig fullkorn. Vi bruker også flere ulike typer belgfrukter, som for eksempel linser og bønner.

5. BALANSERT INNTAK AV FETT
Vi bruker plantefett som for eksempel olivenolje og kokosolje, samt meierifett fra smør og ulike melkeprodukter.

6. VANN
Vi drikker vann når vi er tørste, og koser oss heller med mindre mengder av annen drikke.

7. NATURLIGE SØTNINGSSTOFFER
Det betyr at vi bruker naturlig søte ting som f.eks. frukt, bær og honning (honning er ikke anbefalt til barn under ett år).

8. VARIASJON
Vi serverer varme måltider og andre alternativer til brødmåltidet så ofte vi kan, slik at barna får et mer variert kosthold og nok grønnsaker.