FUS stiller krav til Smart Mat i alle sine barnehager.
Målet er å sikre at mat som serveres i vår FUS barnehagen legger forholdene best mulig til rette for optimal fungering, vekst og utvikling. Vi forholder oss til Helsedirektoratets sin anbefaling til bra mat i barnehagen: www.shdir.no/matibarnehagen
SMART mat betyr at:
- Vi serverer grønnsaker til måltidene
- Vi bruker ren fisk eller fiskemat med høyest mulig fiskeinnhold
- Vi bruker mest mulig grove kornprodukter
- Vi balanserer inntaket av ulike typer fett
- Vi bruker vann som tørstedrikk
- Vi bruker størst mulig grad naturlige søtningsstoffer
- Vi har fokus på variasjon av brødservering og annen mat som varm mat og baking
SMART Mat er de beste byggeklossene for utvikling av egenledelsen i lek og læring.
Det er helt grunnleggende for at barn skal være i stand til å opprettholde god lek over tid er at de får i seg næringsrik og nok mat som sikrer at hjernen og kroppen fungerer optimalt.
Rammeplanen sier dette om livsmestring og helse: «Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner».
Dette gjør vi ved at barna får delta aktivt i matlagingen, og vi har halvårlig varm mat meny. Måltidene skal oppleves som en fin stund gjennom barnehage dagen, der ro og gode samtaler skal være i fokus.