Hopp til innhold
Hverdagen vår har blitt endret på veldig kort tid. Vi takker ansatte og foresatte for et veldig godt samarbeid i en utfordrende tid. Ta godt vare på hverandre.
Vi ønsker å minne om gode hygieneråd og andre anbefalinger fra Helsedirektoratet; https://www.helsedirektoratet.no

Svømmekurs 5-åringene

I samarbeid med Haugesund kommune og Haugesund svømmeklubb er vi med denne våren på svømmekurs med Vepsene. HSK driver svømmekurs i regi av Norges Svømmeforbund. Kurset følger forbundets retningslinjer for begynner kurs, samt videregående kurs.

Målgruppen i barnehager vil være under begynnerkurs. Barna vil mest sannsynligvis falle under vårt program for hvalkurs.

Ett eksempel, er følgende øvelser sentrale i vårt hvalkurs; Holde pusten- hodet under vann – åpne øynene; Holde pusten – dykke ned – hente gjenstander på bunnen; Holde pusten – dykke mellom beina på en partner; Holde pusten – hoppe fra bassengkanten – hente gjenstander fra bunnen.

Da dette opplegget strengt tatt ikke er ett svømmekurs blir det fokusert på barnas ferdigheter og bruk av øvelser for å få dem tryggere i vann, samt å videreutvikle vanntryggheten og flyteteknikker. Kjernefunksjoner for å lære seg å svømme er dykking, flyting og gli. Det vil bli en intruduksjon til disse øvelsene samt fokus på sikkerhet rundt vann.