Hopp til innhold

Birkenes FUS barnehage avd. Birkeland

Birkenes FUS barnehage as avd. Birkeland

Velkommen til Birkenes FUS Barnehage AS:)

Birkenes FUS barnehage AS består av to bygg:

Et på Herefoss, der vi har 2 avdelinger, avd. Humlene og avd. Hegrene.

Et som ligger sentrumtsnært, sentralt på Birkeland. Der harn vi 5 avdelinger, 3 avdelinger for 3-6 år og 2 avdelinger 0-3 år.

Begge barnehagene har åpningstid fra kl.07.00-16.30

Vår avdeling på Birkeland har stort sett åpent hele året, med unntak av julaften og nyttårsaften og 5 planleggignsdager. Det betyr at det blir mer fleksibelt for dere foreldre å velge ferie for barna tilpasset ferie på deres arbeidsplass.

På Herefoss holder vi stengt 3 uker på sommeren

Kosthold: Vi tilpasser kosthold i FUS barnehagene etter "smartmatkonseptet". Det betyr at vi skal bruke mest rene råvarer og tilby barna frukt og grønt hver dag. Barna skal få et sunt og næringsrikt kosthold i barnehagen.

FUS betyr først, hos oss kommer barnet og leken først.

Vi fokuserer vi på at hvert enkelt barn skal finne sin plass i barnegruppen og føle at de er en del av fellesskapet. Vi skal jobbe for at alle barn skal føle at de har venner i barnehagen.

 Voksne skal gi omsorg og sørge for at hvert enkelt barn blir sett, hørt og møtt i hverdagen.Vi skal hele tiden jobbe for å etablere tryggehet og gode relasjoner mellom voksen -barn og mellom barn-barn.

Trygghet og gode relasjoner er viktige byggestener for å skape et godt miljø for læring og utvikling.

Vi vektlegger at barna skal oppleve å få et næringsrikt og variert kosthold, vi arbeider etter FUS-Smartmat konseptet som handler om at vi skal tilby barna mest mulig rene matvarer og grønnsaker til alle måltider. På denne måten vil vi være med å gi barna de næringsrike byggeklossene de har behov for i sin utvikling.

FUS betyr først, hos oss kommer barna og leken først

Våre verdier er:

Glødende: Vi er imøtekommende, engasjert og har fokus på godt foreldresamarbeid. Vi gir av oss selv, er profesjonelle og tilstreber kvalitet i alle ledd. Vårt mål er at hos oss skal barn og voksne få muligheten til å bli å bli den beste utgaven av seg selv.

Skapende: Vi er kreative og nytenkende og skaper magi av de små tingene i hverdagen. Vi skaper gode minner for barna ved å ta tak i det de er opptatt av og gir rom for å utvikle fantasi. Vi er positive og engasjerte. Vi legger tilrette for lek, glede og humor i hverdagen.

Tilstedeværende: Vi er tilstede som en trygg base og et støttende stilas i barnas lek. Hvert barn skal bli sett og hørt og vite at deres innspill teller. Vi er tilstede med mer enn vårt fysiske "jeg". Vi utsråler energi og arbeidsglede.

Vårt satsningsområdet er Lek, Egenledelse i lek og læring, tilstedeværende voksne i barnas lek. Vi har et høyt faglig miljø i barnehagen, vi er opptatt av å øke kompetansen og utvikle oss i takt med samfunnet, vi vil alltid tilstrebe å oppnå vårt mål som er å bli norges beste barnehage.

Vår visjon er: Sammen gir vi barndommen verdi, lek og glede, hverdagsmagi og vennegaranti.

Hos oss har vi et høyt faglig miljø i barnehagen. Vi er opptatt av å øke kompetansen og utvikle oss i takt med samfunnet. Vi vil alltid tilstrebe å oppnå våre mål.

FUS kjedens hovedmål: Å bli Norges beste barnehager

Søk barnehageplass

Vi har ledige barnehageplasser!

Ønsker du barnehageplass hos oss, kontakt:
Lene Osenbroch
Daglig leder

Tlf: 99 21 70 89
E-post: dl.birkenes@bhg.no

Avdelinger

Tommeliten
Avdelingsleder:
Cathrine Bjørnestøl
Tlf: 99217082
tommeliten.birkenes@bhg.no
Askeladden
Avdelingsleder:
Hege Fossmark Kylland
Tlf: 99217088
askeladden.birkenes@bhg.no
Knerten
Avdelingsleder:
Iselin W. Hauge
Tlf: 99217083
knerten.birkenes@bhg.no
Bukkene Bruse
Avdelingsleder:
Sandra Severinsen
Tlf: 99217085
bukkenebruse.birkenes@bhg.no
Trollungene
Avdelingsleder:
Veronica Oxaas
Tlf: 99217084
trollungene.birkenes@bhg.no