Loading...
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

FUS poden - en podcast for deg med barn i barnehagen

Hør alle episodene av FUS poden på: 

Hva er FUS poden?

I FUS poden søker firebarnspappa, Marius, etter tips og triks som alle foreldre kan ha nytte av. Sammen med pedagog, Charlotte, og andre fageksperter, lærer vi om alle de vidunderlige, gøyale, magiske og utfordrende sidene som oppstår i samspill med barn. 

FUS poden er en podcast av FUS barnehagene, laget for deg som har barn eller til daglig jobber med dem, og er interessert i viktige temaer innen barns oppvekst, og ønsker gode råd i en travel småbarnshverdag.

Vil du vite mer? Noen av våre episoder finner du her:


Superkraften i alle foreldre


Hvordan finner du superkraften i deg? Ja, alle foreldre har en indre superkraft. Det er tross alt foreldre som kjenner eget barn best. Likevel er det jo ikke alltid man føler seg så super, og kanskje superkraften føles langt, langt borte. 

Hør "Superkraften i alle foreldre" her


Vennskap, barn og vår viktige rolle


Har du tenkt over hva du spør barnet ditt om? Dette er nemlig veldig viktig! Det vi fokuserer på er det som blir viktig for barna.  

Få råd til hvilke spørsmål som er lurt å stille barna, hvordan vi kan bidra til inkludering, samt Marcos beste tips til alle foreldre med skolestartere der ute.

Hør "Vennskap, barn og vår viktige rolle" her


Hva gjør du hvis barna krangler?


Det er fort gjort å ta parti når barn krangler! "Kan du ikke bare la han få leke litt med den, han er jo mindre enn deg?" Vegard gir oss tips til hvordan vi voksne kan være den barnet forteller sannheten til når det stormer som verst, og hvordan vi kan unngå å bli den tredje personen i krangelen. 

Hør "Hva gjør du hvis barna krangler" her


En mer zen småbarnshverdag


Er det egentlig oss eller barna som må skjerpe seg?  I en travel småbarnshverdag kan det lett gå en kule varmt når barnet ikke hører etter. "Hvorfor forstår de ikke dette? Jeg har jo rett!" Men sannheten er at barna ikke bryr seg om at du har rett. Så hvordan kan vi egentlig få barna til å høre etter? Vegard, pedagogen bak "Pedledern", gir oss sine beste råd til hvordan vi kan få til dette, og samtidig skape en mer zen hverdag for både store og små.

Hør "En mer zen småbarnshverdag" her


La oss snakke om mobbing


Følelsen av å ikke bli invitert i en bursdag er en smerte man husker! Den setter seg i kroppen.  

Hvordan kan vi voksne møte det vanskelige som oppstår når barnet ikke blir inkludert? Eller hvis de blir utsatt for mobbing? Sammen med Marco Elsafadi snakker pedagog Charlotte om de største fellene oss voksne fort kan gå i og hvordan vi heller kan løse situasjonen ved å være på lag med barna.

Hør "La oss snakke om mobbing" her