Hopp til innhold
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!

Vanntilvenning

           

                    

Endelig er dagen her....

"Å...jeg tror jeg har glemt badehetta mi" bryter en av jente ut under frokosten. Hun springer å sjekker i baggen sin. "Å...heldigvis, mamma hadde pakken den". Hun er så fornøyd. "Min pleier å ligge i underbukseskuffa og den har jeg pakket" suplerer en av guttene. "Skal vi ta taxi?" lurer en annen på. "kommer snart den der taxien eller?". Gjengen har mang spørsmål. De har gledet seg siden før sommerferien, endelig er dagen her. Nå er det akkurat de som er førskolegruppe, noe som betyr at de annehver tirsdag tar turen til svømmehallen på Bakkebø. Her venter Silje, svømme instruktør, på gjengen. Åtter tirsdager fremover skal hun ha vanntilvenning sammen med de med mål om at alle sammen skal bli trygge i vannet.

"Kult...vi har like håndklær", bryter en av jentene ut når de pakker opp sekkene sine i garderoben. Det er god stemning og store smil rundt munnen. De er RÅklar. Tone og Marianne er med å hjelper de til å bli klare. Silje er klar i bassenget.....så er de ENDELIG i gang.

Hvorfor har vi valgt dette?

Vanntilvenning i tidlig alder gjør at barna raskere lærer seg å svømme og det er med på å styrke barns svømmeferdigheter senere i livet.

Egersund har umiddelbar nærhet til sjø og sjø-båtliv er en stor del av byens kultur. Barnehagen vår ligger ett steinkast fra sjøen noe som gjør at vi ofte er i nærheten av vann. Derfor synes vi det er viktig å være med på å støtte barnas utvikling av gode svømmeferdigheter. Det skal være  trygt og godt å være barn i Egersund, også når man er i nærheten av sjøen.

6 barn, 2 vokse og en svømme instruktør tilbringer derfor annenhver tirsdag sammen i bassenget hvor trygghet i vann står i fokus. Personalet som er sammen med barna i vannet har livreddningskurs:)

Tilbake i barnehagen tirsdags ettermiddag stiger 6 slitne og fornøyde barn ut av taxien, svømmebaggene henges opp og fulle av nye opplevelser og inntrykk setter de seg ved fruktbordet. Det er godt med litt påfyll nå, det har vært en god opplevelse, det er vi enige om. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen:)