Loading...
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!
Vennskap, barn og vår viktige rolle med Marco Elsafadi

Vennskap, barn og vår viktige rolle med Marco Elsafadi

Som foreldre er vi opptatt av at barna våre skal få venner og være en del av fellesskapet. Det er ingenting som er vondere enn hvis vi opplever at barnet vårt strever med vennskap. Har du noen gang opplevd at barnet ditt har blitt holdt utenfor? Eller at ditt barn er med å ekskludere andre? Da må du høre på denne sesongen av FUS poden. Her får du tips og råd til hvordan du løser slike situasjoner og hvorfor vennskap er så viktig for barna våre.

Benedicte Koch Bøgh, markedsrådgiver i FUS og Charlotte Østbye-Nærheim, fagrådgiver

Hva handler denne episoden av FUS poden om?

I sesong 4 episode 1 av FUS poden har pedagog og fagrådgiver i FUS, Charlotte, fått besøk av selveste relasjonshøvdingen Marco Elsafadi. De tar opp viktige temaer innen barn og vennskap. Få en smakebit av hva de snakker om under, eller bla deg helt til slutten for å starte lyttingen med en gang.

Barnehagens viktige rolle

Barnehagen er en enormt viktig arena – den legger grunnlaget for barnas videre liv. Det er mye skjer de første leveårene. Barna utvikler både sosiale og språklige ferdigheter som påvirker dem som skolebarn, ungdom, og til og med som voksne. Hvordan barna former vennskap og er i møte med andre mennesker, starter allerede i her. I denne perioden av barnas liv har både barnehageansatte og foreldre en svært viktig rolle.

De viktige voksne regissørene

Voksne har en viktig rolle i barns liv - det vi fokuserer på og er opptatt av, blir også viktig for barna våre. Vi har et enormt ansvar og en stor påvirkningskraft – denne må vi bruke i omhu. Fordi vår rolle påvirker hvordan barna våre er i møte med andre barn. Inkluderer de andre? Holder de noen utenfor? Slike situasjoner er krevende for voksne også. Hvordan skal vi egentlig takle slike situasjoner?

Tips til skolestartere

I disse dager forlater mange barn stedet som har vært en trygg havn i flere år – de går fra å være de største i barnehagen til de minste i skolegården. Hvordan kan barna håndtere denne overgangen på best mulig måte og hvordan kan vi som voksne hjelpe dem på veien? Marco Elsafadi gir deg sine best tips til hvordan denne omveltningen kan bli så bra som mulig. Blant annet slår Marco et slag for spørsmålene vi stiller barna våre når de kommer hjem fra skolen. For la oss være ærlige, skolen er ikke gøy hele tiden. Likevel er det ofte det vi spør barna når de kommer hjem. Tenker vi egentlig over spørsmålene vi stiller? Fordi det vi velger å spørre barna om, er faktisk det som blir viktig for dem.

Hva er FUS poden?

FUS poden er en podcast om barnehagelivet laget av FUS barnehagene. Sammen med gjesteeksperter tar vi opp viktige temaer som vennskap og mobbing, samt hvordan vi kan møte følelsene sinne, engstelse og sjalusi hos barn. Pedagog og fagrådgiver Charlotte tar opp disse viktige temaene med gjester som Marco Elsafadi, mens firebarnspappa og markedssjef i FUS, Marius, som alltid fisker etter konkrete tips og triks alle foreldre kan ha nytte av. 

FUS poden er for deg som har eller til daglig jobber med barn, og er interessert i viktige temaer, tips og triks fra barns oppvekst.

Hvor kan jeg lytte til FUS poden?

Hør hele episode 1 sesong 4 av FUS poden på:16.06.2023 kl 12:00   


Relaterte artikler

Det magiske med barns vennskap  

Det snakkes mye om viktigheten av vennskap i barnehagen. Men, hva er egentlig vennskap? Det må jo være verdens letteste spørsmål! Eller er det egentlig det?

Lykke på tvers  

Vi er på vei ut etter frokost, ivrige tar vi på sko og tynn jakke klare for å gripe dagen i lek ute. Døra må holdes lengre oppe for minstemann i gruppa er og...

Er du min venn?  

En treåring holder på å kle på seg i garderoben sammen med flere barn på samme alderen og et par ansatte. Jeg er vikar denne dagen og kjenner ikke barna så g...

Jeg hører hva du sier...  

Jeg hører hva du sier, men hvorfor må jeg til stadighet forsvare barn som ikke handler til sitt eget beste? Barn som ikke aner konsekvensene av sine handling...

VI TAR LEKEN PÅ ALVOR  

FUS står samlet bak valget om satsingen på lek. Lek og læring går hånd i hånd, og realfag har allerede en naturlig plass i våre barnehager. Vi er stolte over...