Du holder barnet ditt hardt i hånden på vei inn i barnehagen for første gang. Hvem som er mest spent er vanskelig å si. Vi vet at foreldre ofte spør seg; vil barnet mitt få venner? Bli likt, sett, hørt, anerkjent, respektert? Det skjønner vi godt, vennskap er sentralt i å finne seg til rette, trives og glede seg til å komme hit.
Det er normalt at noen barn gråter ved levering i barnehagen den første tiden. Som foreldre kan dette være vanskelig, men husk at barnet gradvis vil bli tryggere. Her får du 5 gode tips som kan gjøre avskjeden litt lettere for både deg og barnet ditt.
Mange av dere har nok opplevd det – du er sliten etter en full dag på jobb, regnet pøser ned ute og det eneste du vil er å slenge deg ned på sofaen. Men først må du hente mini i barnehagen. Du går inn porten med en tanke om at barnet ditt skal komme løpende og gi deg en stor bamseklem, før dere pakker sekken og skynder dere hjem. I det du ankommer barnehagen, skjer derimot det stikk motsatte…
Hver dag jobber vi med å utvikle oss slik at hvert enkelt barn skal bli sett, hørt og ivaretatt, og CLASS er et viktig verktøy for å få til dette. Nå har det faglige utviklingsarbeidet vi gjør i FUS blitt lagt merke til ut over Norges landegrenser!
Det snakkes mye om viktigheten av vennskap i barnehagen. Men, hva er egentlig vennskap? Det må jo være verdens letteste spørsmål! Eller er det egentlig det?
Foreldre - tør å være foreldre! Med denne uttalelsen kan jeg kanskje erte på meg noen, men jeg tar likevel sjansen. Det jeg sikter til er barn og grenser.
Vi er hoppende glade og stolte over å kunngjøre at FUS barnehagene har mottatt en imponerende samlet score på 4,53 av 5 mulige i årets foreldreundersøkelse gjennomført av Utdanningsdirektoratet. Denne tilbakemeldingen er ikke bare viktig for oss, men også en bekreftelse på forpliktelsen vår til å gi barna våre den beste starten på livet.
Mellom 0 og 5 år er barnets hjerne som en svamp – den trekker til seg alt som høres og sees. Derfor er denne perioden i livet desidert viktigst for hjernens utvikling, og hvorfor det er helt essensielt at det leveres en høy kvalitet i barnehagen for barna. Hvordan kan vi egentlig gjøre det?