Loading...
VELKOMMEN TILBAKE! Nå skal vi endelig leke, hoppe, løpe og herje sammen igjen: ) Nære, men med avstand. Vi følger selvfølgelig Folkehelseinstituttets smitteveileder og holder oss i mindre grupper med god hygiene. Vi gleder oss!
Topp 5 mest leste blogger i 2022

Topp 5 mest leste blogger i 2022

Rett før vi runder av året, har vi tatt en titt i arkivet og funnet bloggene dere likte aller best i året som har gått! Fra relasjonskompetanse i barnehagen og konflikthåndtering mellom barn, til barn som biter – dette er våre mest leste blogger i 2022.


Rett før vi runder av året, har vi tatt en titt i arkivet og funnet bloggene dere likte aller best i året som har gått! Fra relasjonskompetanse i barnehagen og konflikthåndtering mellom barn til barn som biter – dette er våre mest leste blogger i 2022.


1. Barn som biter

Små barn har et behov for å lære om verdenen de har blitt en del av. For de små sanser med hele kroppen, og særlig med munnen. Helt fra tidlig spedbarnsalder søker barns hender munnen. Hvorfor er det sånn egentlig?

«Hvorfor biter barn, og hvordan kan vi klare å beskytte barnet selv og barna i barnehagen?»

Les artikkelen som troner på toppen av FUS-bloggen i 2022, skrevet av tidligere daglig leder i Bisjord FUS barnehage i Larvik.

Les "Barn som biter"

2. Voksne som kjefter på barn


«….vi skal sette barnet først. Rammeplanen er nemlig enig med barna. Voksne skal ikke kjefte!» 

Få med deg hele bloggen til tidligere daglig leder i Bakkedalen FUS barnehage i Ullensaker om voksne som kjefter på barn. 

Les «Voksne som kjefter på barn"3. Hvorfor er relasjonskompetanse så viktig i barnehagen?

Alle barn har rett til en barnehage hvor de blir tatt på alvor og blir møtt av kompetente voksne. For vi vet at barnehagen er en viktig start på barnas utdanningsløp, og ikke minst for hvordan de mestrer fremtidige situasjoner. Det betyr at vi som jobber i barnehage har en meget viktig jobb! 

"Vi må ta i mot barna med nysgjerrighet rundt hvilken kunnskap og ferdigheter barnet besitter, og ikke lete etter hvilke mangler det har som vi skal hjelpe det med.»

Les hele innlegget skrevet av daglig leder i Hektneråsen FUS barnehage i Rælingen.

Les bloggen her4. Konflikthåndtering mellom barn

«En gjenganger blant krangler mellom barna dreier seg om gjenstander… ”Jeg hadde den først”.  ”Nei, den er min”.  Før du vet ordet av det er det en drakamp som raskt ender i at en eller begge blir lei seg.»

Konflikthåndtering er en stor del av barnehagehverdagen. Hvordan kan vi som jobber i barnehage håndtere dette på best mulig måte?

Skrevet av pedagogisk leder i Grefsenlyst FUS Barnehage i Oslo.

Les «Konflikthåndtering mellom barn»

5. CLASS i barnehagen

Barna fortjener en hverdag preget av trygge voksne! I FUS er vi opptatt av godt samspill mellom voksne og barn, og bruker observasjonsverktøyet CLASS for å sikre kvalitetsutvikling i barnehagene våre.

Les mer om hvordan vi jobber med CLASS i barnehagen i denne bloggen skrevet av pedagogisk leder i Sjøskogbekken FUS barnehage i Trondheim.


«Barna skal være utsatt for mye gjensidig latter og glede i samspillet mellom barn og voksne. Vær en entusiastisk voksen som er ivrig etter å gi barna en så god barndom som mulig.» 


30.12.2022 kl 12:00   

Relaterte artikler

Når barnet ikke vil hjem fra barnehagen  

Mange av dere har nok opplevd det – du er sliten etter en full dag på jobb, regnet pøser ned ute og det eneste du vil er å slenge deg ned på sofaen. Men førs...

Å lede seg selv og inspirere andre  

Kjære deg som har valgt å jobbe i barnehage. Du som jobber i nær relasjon til både barn og andre voksne. Du som vet hvor viktig det er å bidra til trygghet o...

Tør å være foreldre - 7 tips for enklere grensesetting med barn  

Foreldre - tør å være foreldre! Med denne uttalelsen kan jeg kanskje erte på meg noen, men jeg tar likevel sjansen. Det jeg sikter til er barn og grenser.

Hva er Trygghetssirkelen og hvorfor er den viktig for barnet mitt?  

I disse dager er det flere barn som venner seg til å gå i ny barnehage. Kanskje de har startet for aller første gang, eller begynt i en ny barnehage med helt...

Oppdrar vi, ubevisst, barn til å bli mobbere?  

Du sitter på lekeplassen med barna dine, to naboer og deres barn. Dere har hengt sammen siden dere var i barselgruppe sammen, og bor i ett område med mange a...

Hvordan skaper vi den gode relasjonen med barnet ditt?  

I dagens samfunn ser vi en økende trend om å synliggjøre hverdagstematikk om barn, og vi som jobber i barnehage har mye erfaring og kunnskap på hva som skape...

5 tips for å velge den beste barnehagen for barnet ditt  

Hvordan velge barnehage til barnet ditt? Valg av barnehage er en viktig avgjørelse, som kan ha stor betydning for barnets utvikling, helse og trivsel. Det å...

Livets flod og det å ta vare på hverandre  

Tidligere har jeg skrevet litt om det å lede andre. Det er jo tross alt jobben min, så det er jo ikke så veldig rart at det er det som ligger lengst fremme i...